به وبسایت شرکت خاوران صنعت پاسارگارد خوش آمدید
لوگوی خاوران صنعت

خاوران صنعت پاسارگاد

english-flagEN

بار فیدر bar feeder در تراش cnc

بار فیدر bar feeder در تراش cnc

 

 

 

 بار فید یا بار فیدر ابزار و یا تجهیزی است که در دستگاه ها و ماشین های ابزار استفاده میگردد. این استفاده به ویژه در ماشین های تراش سی ان سی بیشترین کاربرد را دارند. این تجهیز در اصطلاح کلی و مختصر به منظور افزایش بهره وری  و تیراژ تولید استفاده می گردد. در این تجهیز که به عنوان مخزن نگهداری و همچنین تغذیه و تامین مواد خام به دستگاه تراش است. شمش های خام ( bars ) را به داخل گلویی دستگاه وارد کرده و سپس عملیات برشی و یا ماشین کاری اجرا میگردد. این فرایند تامین قطعه کار به داخل صندوق اجرای عملیات مستمر ماشین کاری را تسریع داده و همچنین دقت ماشین کاری را نیز افزایش میدهد.   

نحوه کارکرد:

نحوه اتصال و کارکرد این تجهیز با دستگاه تراش cnc با استفاده از patch های نرم افزای ( electrical interface ) و هم سان سازی این دستگاه با کنترل ماشین تراش است که به شکلی مرتب و منظم عملیات ماشین کاری به پیش رود.

در انتخاب تجهیزی به عنوان بار فیدر میتوان به ابعاد و اندازه قطعات کار دقت کرد. بنابراین طول قطعه کار معیار اصلی و اساسی در انتخاب دستگاه بار فیدر خواهد بود . به طور معمول بار فید های دارای دو نوع تیپ طول 1.5 متری و 3 متری هستند  . البته در برخی این استاندارد طولی بر حسب تفکر سازنده متفاوت ، بزرگتر و یا کوچکتر خواهند بود.

به طور معمول بار فیدر ها در تولیدات انبوه کارخانجات و یا واحد های تولیدی کاربرد دارند. چرا که عملیات تولید و ماشین کاری قطعات به شکل مستمر اجرا خواهند شد.

 

 

 

 در این میان در مقایسه با بار فیدر ، مورد دیگر با نام bar puller و یا کشنده ی قطعه کار نیز ، کاربرد دارد. اما تفاوت در انتخاب و کارکرد چیست و چگونه میتوان انتخاب درستی داشت؟

در ابتدا تعریفی از bar puller  ها خواهیم داشت. همانطور در ترجمه فارسی و لغوی مشخص است که این نوع تجهیز کشنده ی قطعه کار هستند . bar puller ها به طور کلی کوچکتر از بار فیدر ها هستند این تجهیز به طور معمول بر روی تارت و یا ساپورت (CARRIAGE) نصب شده و بر خلاف بار فیدر های به جای فشار دادن قطعه کار و عبور آن از بخش گیربکس دستگاه از ، قطع را با داخل فضای کابین ماشین کاری میکشند و به شکل مرتب ، پس از اتمام فرایند ماشین کاری مجدد این مورد تکرار میگردد.  Bar puller  ها دو نوع هستند :

1-      Spring -loaded jaw type  این مدل از نوع فنری است که میتواند فک های قابل تنظیم دستی هم داشته باشد  که روی قطعه کار قرار گرفته و یا به شکل غلطکی این امکان را میسر مینمایند.

 

 

 

2-      Air-coolant actuated finger type این مدل به ترتیبی است که چنگک های تعبیه شده امکان گرفته قطعه و متعاقباً کشیدن آن را فراهم مینمایند.

 

 

تفاوت بین bar feeder و bar puller :

هر دو تجهیز به منظور قراردادن خودکار قطعه کار در محل  ماشین کاری ، استفاده می شوند. تفاوت اصلی در بین این دو تجهیز ، نحوه گرفتن قطعه کار و قرار دادن متریال مورد نظر در محل ماشین کاری است !

 در بار فیدر ها یک شفت و یا شمش بلند از متریال به داخل دستگاه وارد می شود . در این مکانیزم بار فیدر قطعه را گرفته و از داخل اسپیندل عبور می دهد. بار فیدر ها معمولا برای شفت های بلند و همچنین دوره های عملیات ماشین کاری طولانی تر کاربرد دارند.  

در کشنده ها این عملیات تغذیه ی متریال در موقعیت ماشین کاری در زمانی است که دوره های عملیات ماشین کاری کوتاهتری وجود دارد.

بنابراین بار فیدر ها برای تولیدات با وسعت و ابعاد بیشتر و قطعاتی که به شکل متناسب و یکنواخت نیاز به ماشین کاری دارند ، کاربرد دارند در حالیکه BAR PULLERS امکان اجرا در دوره های ماشین کاری کوتاه تر و همچنین قطعات با ساختار و شکل نامنظم تر ، استفاده می شوند.

 

مزایای استفاده از بار فیدر :

 

 

1-      افزایش بهره وری : بار فیدر ها به اپراتور امکان راه اندازی و ماشین کاری به طور مداوم را میسر مینماید. که این امر مزیت بزرگی برای بهره وری محسوب می شود.

2-      کاهش چشمگیر هزینه های تولید : با تامین خودکار قطعه کار به داخل دستگاه تراش cnc ، اجرای منظم عملیات ماشین کاری ، به طور قطع و یقین اپراتور امکان فعالیت دیگری را خواهد داشت ، بنابراین با تجهیز این ابزار میتوان در وقت و زمان اپراتور و هزینه های احتمالی بیشترین بهره وری را به شکل موثرتر داشت و این رابطه با مستقیم با کاهش هزینه های تولید دارد.

3-      افزایش دقت : با استفاده از بار فیدر ها میتوان قطعه کار مورد نظر را دقیقا در محل از پیش تعیین شده ، بدور از خطای انسانی قرارداد که این امر به دقت بیشتر ماشین کاری و همچنین سرعت بیشتر دست یافت.

4-      تطبیق پذیری بیشتر : بر اساس انتخاب بار فیدر میتوان، طیف گسترده ای از قطر ها و طول های مختلفی جهت ماشین کاری در انبار بار فیدر ذخیره  مورد مصرف قرار داد . از اینرو میزان انعطاف پذیری با این تجهیز افزایش خواهد یافت.

5-      امنیت : هنگامی که فرایند تغذیه شفت ( bar ) به صورت خودکار انجام میگردد و بدون باز و بسته شدن درب دستگاه و همچنین دخالت اپراتور صورت می پذیرد، خطرات احتمالی آسیب کاهش یافته و کار و اجرای اپراتور ایمن تر می گردد.

 

 

انواع مختلف بار فیدر :

 

 

 

1-      Magazine bar feeder

این نوع بار فیدر ها دارای مخزن انبار متریال خام جهت ماشین کاری است که در صورت نیاز و فراخوانی دستگاه تراش ، قطعه جدید را به داخل فضای ماشین کاری تغذیه میکنند.

2-      Hydrodynamic bar feeders

این نوع از بار فیدر ها جهت پیشروی و یا پیشبرد قطعه کار به داخل فضای ماشین کاری از فشار آب و یا روغن استفاده میکنند. بار فیدر های هیدرو-دینامیکی بر اساس انتخاب ماشین کاری قطعاتی است که از لحاظ طولی بلند تر از نمونه های معمول و همچنین نازک تر هستند که ممکن است در حین تغذیه و ماشین کاری خم و یا منحرف شوند .

3-      Robotic bar feeders

این نوع از بار فیدر ها ، قابل برنامه ریزی برای بارگیری و همچنین تخلیه قطعات ماشین کاری شده ، نظارت بر سطح موجودی قطعات و اطمینان از اجرای روان فرایند تولید ، مورد استفاده قرار میگیرند. فیدر های رباتیک برای تولید در مقیاس ای بسیار بزرگ با سطوح بالای اتوماسیون ایده آل هستند و از این رو با کاهش مداخله ی اپراتور ها روبرو خواهیم بود.

4-      Pneumatic bar feeders

این از بار فیدر ها از فشار هوای فشرده برای گرفتن و پیشبرد bar-stock استفاده میکنند. بار فیدر های پنوماتیک اغلب برای دوشه های تولیدی کوتاه تر کاربرد دارند ، زیرا میتوان آنها را ب سرعت و به راحتی برای کنترل و تنظیم قطر های مختلف قطعات تنظیم و set-up کرد.

5-      Servo-driven bar feeders

این نوع بار فیدر ها از موتور های سروو برای کنترل نرخ و میزان تغذیه قطعه کار ( میله ) ، استفاده میکنند . بدین ترتیب موقعیت دقیق و میزان تغذیه ثابت ، اطمینان حاصل میگردد. بار فیدر های سروو به طور معمول برای تولید با دقت بالا استفاده می شود که در آن دقت و تکرار بسیار مهم است.

 

 

برنامه ریزی و روش استفاده از بار فیدر :

 

 

 

1-      ست آپ و تنظیم کردن بار فیدر : قبل از هر گونه کاری میباست بار فیدر به درستی در کنار دستگاه تراش در محل مورد نظر قرار گرفته و به کنترلر دستگاه متصل شود.

2-      انتخاب برنامه مناسب : برنامه انتخاب شده برای بار فیدر میبایست با سیستم عامل دستگاه سازگار باشد که معمولا این مورد در زمان خرید تجهیزات تراش و همچنین بار فیدر ، تحلیل میگردد.

3-      وارد کردن ابعاد و مشخصات متریال : وارد کردن مشخصات قطعه شامل قطر ، طول و تعداد

4-      ست آپ و تنظیم کردن میزان پیشروی : نرخ و میزان پیشروی را به منظور تغذیه میله و یا متریال وارد نمائید و همچنین بررسی کنید این میزان و نرخ برای قطعه و یا شفت های مورد نظر مناسب باشد

5-      وارد کردنcommandها : استفاده از کنترل دستگاه به منظور وارد کردن دستورات لازم جهت اجرای بهینه عملیات بار فیدر همانند ، start , stop , pause commands

6-      تست و امتحان کردن برنامه :  برنامه بار فیدر را متصل کنید و بررسی کنید که فیدر مطابق انتظار عمل میکند یا خیر و مواد به طور دقیق و پیوسته تغذیه می شود یا خیر

7-      اجرای اصلاحات ماشین کاری : برنامه را در صورت نیاز تنظیم دقیق کنید تا اطمینان حاصل کنید که فیدر میله و یا متریال مورد نظر را طور بهینه در محل مناسب قرار میدهد .

در خصوص تامین نیاز های هر چه ببیشتر واحد ها و کارخانجات صنعتی ، شرکت خاوران صنعت پاسارگاد ، امکان فراهم کردن دستگاه های تراش مجهز به بار فیدر را دارا است. همچنین در خصوص دستگاه های تراش cnc نیز فراهم ساختن بار فیدر بر اساس مشخصات دستگاه امکان پذیر خواهد بود .

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس فرمایید :

 

 

02138467000 داخلی 123

 

 

 

مطالب فوق در واحد فروش خاوران صنعت پاسارگاد تهیه و تنظیم گردیده است.

 

استفاده از مطالب فوق با ذکر نام مولف بلامانع میباشد.